Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

2 august 2023

PIRAMIDA HOLOGRAFICA DIN CEAHLAU INTRE MISTER SI LECTIE DE SINCERITATE

Au trecut mai bine de 5 ani de cand am fost sa vad pentru prima data straniul fenomen. De atunci am oscilat intre obsesia de a sti ce-I acolo si firescul aparitiei anuale dar despre care nu stiau nici cei de acolo (cabanieri, meteorologi), deci nu prezenta un interes special.
Anul acesta (2008) la inceputul lunii August am urcat pe varful Toaca de 3 ori pentru a fi mai aproape si eventual a intelege ce-I acolo, efort rasplatit cu generozitate.



Imaginea apare in acelasi loc, dar pentru a fi clara si tridimensionala trebuie indeplinite cateva conditii obligatoriu simultan:
1. Fenomenul are loc la rasaritul soarelui si dureaza cam o ora
2. Soarele trebuie sa rasara dintr-un anume loc, altfel spus in fiecare zi se formeaza umbra in alt loc,doar in preajma zilei de 6 August (a 49 zi dupa solstitiul de vara) este in pozitia potrivita.
3. La rasarit si imediat dupa trebuie ca spre est sa nu fie nori, razele soarelui sa nu fie obturate.
4. Ecranul de proiectie, spatial pe care se formeaza imaginea 3d trebuie sa fie incarcata cu aerosoli(patricule fine solide) si apa in suspensie (ceata, nori) , dar cu o densitate ce permite totusi trecerea luminii.
5. Sa aiba loc flourescenta oxigenului sub actiunea razelor ultraviolet, astfel imaginea compusa este albastruie cu fetele in diferite nuante.
Eu imi explic fenomenul din punct de vedere optic ca fiind o compunere a minimum 4 umbre ,date de formatiunile reliefului zonei. In jurul datei de 6 August dimineata, varful Toaca, ce are forma de piramida regulate cu baza patrat ,sub actiunea razelor solare dinspre est formeaza umbra triunghi isoscel, ca in orice zi senina din an. Stanca numita Piatra Ciobanului, fiind mai mica si mai jos, face alta umbra prelunga - la fel Piatra Vulcanului - si peste toate astea se suprapune lumina ce trece prin saua muntelui (Lespezi).
In aceasta perioada, datorita pozitiei soarelui, toate umbrele sunt unite in varf, sunt legate ca intr-un “buchet”si se creaza imaginea magnifica tridimensionala cunoscuta. In alte zile, fiecare forma de relief face propria umbra firesc dupa legile fizicii.
Daca asta nu e de ajuns pentru a produce o profunda impresie are loc refractia razelor solare in jurul formelor ce se afla pe varful Toaca; astfel se formeaza un halou multicolor, ca un fel de curcubeu sferic. Te vezi de acolo sus, oglindit pe varful virtual al umbrei piramida, invaluit in aure multicolore. Este o minunatie ce se repeta an de an.
Am facut fotografii si filmulete pe data de 1, 6 si 13 August. Se poate vedea clar cum se misca umbrele, se aduna, apoi se despart, in functie de miscarea punctului de rasarit (soarele (se misca cu aproximativ 1 grad pe zi).
Din punct de vedere fizic, al opticii clasice, desi e o problema complexa, poate fi solutionata. Intervin totusi intrebari de tipul: cum e posibil o asemenea coincidenta ce are loc in ziua Soarelui ( stravechea sarbatoare pagana) peste care este suprapusa Schimbarea la Fata (sarbatoare crestina) si de ce e Muntele Ceahlau asa sfant, are si hram in aceasta zi, exact ca o manastire crestin-ortodoxa.
Prea perfect sunt indeplinite conditiile astronomice (miscarile pamantului pe orbita), asezarea stancilor in locul ideal, anotimpul cand e mare probabilitatea de a fi atmosfera potrivita. Gandul, evident ca zboara la teoria constructiei artificiale a intregului complex, sustinuta si de studii geologice.
Omul este o fiinta cu ratiune si simtire asa ca este corect sa amintesc de starea euforica a noastra, a tuturor celor aflati acolo in acea superba zi, stare ce doar poate fi traita, nu studiata.
O legenda spune ca cei care se intalnesc pe muntele sfant Ceahlau raman legati intr-un fel sau altul, pentru totdeauna, fapt adevarat si sustinut de realitate.

4. 09. 2008 MIHAI MARIN Piatra Neamt

Un comentariu:

Anonim spunea...

Piramida se vede numai de pe Toaca, sau si din alt loc?
Multumesc

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape